Bitcoin Mining-moeilijkheid maakt de grootste sprong in 29 maanden

Wolfie Zhao

Bitcoin heeft zojuist de grootste toename in mijnbouwproblemen in bijna 2,5 jaar gepost.

 

Dinsdag rond 17:00 UTC heeft het netwerk zijn moeilijkheidsgraad – een maatstaf voor hoe moeilijk het voor mijnwerkers is om te strijden voor blokbeloningen op de blockchain – aangepast tot 15,78 biljoen.

 

De stijging van 14,95% is de grootste moeilijkheidssprong sinds januari 2018, die een grotere piek zag op de rug van de crypto-markt bull run van 2017, blijkt uit gegevens die zijn samengesteld door BTC.com.

 

Als gevolg hiervan worden mijnwerkers die hashkracht aan het netwerk bijdragen nu geconfronteerd met de op drie na moeilijkste mijnperiode van twee weken in de geschiedenis van Bitcoin.

 

De laatste stijging komt na twee opeenvolgende dalingen in moeilijkheidsgraad na de vierjaarlijkse halvering van het netwerk op 11 mei 2020, die de blokbeloningen verminderde van 12,5 bitcoin per blok tot de huidige 6,25 bitcoin.

 

De verlaging van de blokbeloningen dwong sommige mijnwerkers met inefficiënte hardware en / of duurdere elektriciteitsbronnen aanvankelijk om de activiteiten te stoppen. Dat leidde tot eerder deze maand tot een afname van de totale hashrate en moeilijkheidsgraad van Bitcoin.

 

De moeilijkheidsgraad daalde op 20 mei en 4 juni en de plotselinge vermindering van de concurrentie zorgde ervoor dat de mijnwerkers die konden blijven werken, een groter deel van de taart konden krijgen. zilliqa nieuws en verwachting is hoog.

 

De lagere moeilijkheidsgraad betekende echter ook dat sommigen die oudere mijnbouwapparatuur onmiddellijk na de halvering hadden stilgelegd, de afgelopen twee weken opnieuw winst konden maken. Ondertussen leveren grote mijnwerkersfabrikanten in China sinds mei nieuwe, eersteklas apparatuur.

 

Deze factoren hebben de gemiddelde 14-daagse hash-snelheid op Bitcoin verhoogd van 98 miljoen terahashes per seconde (TH / s) eerder deze maand tot nu rond 113 EH / s.

 

Weg met het oude?

Dat gezegd hebbende, het feit dat de mijnbouwmoeilijkheid van Bitcoin snel is teruggekeerd naar de niveaus vóór het halveren, kan voor sommige bestaande spelers pijn veroorzaken.

 

Bitcoin past zijn mining-moeilijkheid elke 2.016 blokken aan, ongeveer elke 14 dagen, om een ​​gemiddeld blokinterval van 10 minuten te garanderen. Wanneer meer mensen ervoor kiezen om aan te sluiten tijdens een cyclus van twee weken, zal het netwerk een toename van de hash-snelheid zien die het blokinterval verkort en vervolgens de moeilijkheidsgraad voor de volgende cyclus verhoogt.

 

De huidige moeilijkheidsgraad van 15,78 biljoen volgt op de voet na de hoogste drie cijfers ooit van respectievelijk 16,55, 16,1 en 15,95 biljoen – allemaal opgetekend in de twee maanden voorafgaand aan de halvering. Met andere woorden, mijnwerkers worden geconfronteerd met concurrentievermogen dat dicht bij dat van vóór de halvering ligt, maar de dagelijkse bloksubsidies zijn nu gedaald van 1.800 bitcoin naar 900. cardano prijs verwachting is goed.

 

Als gevolg hiervan genereert elke TH / s rekenkracht nu ongeveer 0.000008 bitcoin in 24 uur, ter waarde van ongeveer $ 0,08 tegen de huidige prijs van bitcoin.


 

“Nu de waarde van hashrate zal afnemen tot $ 0,075 cent per TH / s, zullen niet veel van de bestaande, oude apparatuur weer inschakelen”, zegt Ethan Vera, medeoprichter en CFO van de mijnbouwpool van Luxor. “Nieuwe hashrate die op de markt komt, zal waarschijnlijk worden aangedreven door nieuwe generatie en zeer efficiënte machines.”

 

Kevin Zhang, directeur van blockchain-strategieën bij de in New York gevestigde bitcoin mining-power plant hybride Greenidge Generation, bood een vergelijkbaar standpunt en zei dat de strategie van het bedrijf is om concurrerend te blijven door de nieuwste generatie apparatuur aan te schaffen en te gebruiken.

 

“Ondanks beperkte prijsactie verwachten we dat de hash-snelheid op korte termijn zal blijven stijgen naarmate meer mijnwerkers van de oudere generatie offline gaan en nieuwere mijnwerkers online komen”, zei hij.

 

Ter vergelijking: de meest recente mijnbouwapparatuur, zoals Bitmain’s AntMiner S19, kan een rekenkracht leveren die bijna 10 keer zo groot is als die van een ouder model zoals de AntMiner S9, maar verbruikt slechts twee keer zoveel stroom.

 

Lees meer: ​​Bitmain’s machtsstrijd eist zijn klanten omdat medeoprichter zendingen stopt

 

Een aanhoudende machtsstrijd bij Bitmain, ‘s werelds grootste maker van bitcoin-mijnwerkers, zal hoogstwaarschijnlijk vertragingen veroorzaken bij de levering van nieuwe mijnbouwapparatuur, zei Vera, hoewel hij denkt dat de hashrate van het netwerk tegen het einde van het jaar nog steeds 140 miljoen TH / s zou kunnen bereiken.

 

“Dit is ongeveer in lijn met wat de markt in prijs stelt voor FTX’s moeilijkheidsfutures in het vierde kwartaal van 2020,” zei Vera.

Crypto-derivatenbeurs FTX heeft vorige maand een bitcoin-moeilijkheidsmoment per kwartaal verhandeld. Momenteel worden de futures van Q3 en Q4 voor 2020 verhandeld rond de $ 18, wat de verwachting weerspiegelt dat de gemiddelde hash rate en mining-moeilijkheid in de tweede helft van het jaar met nog eens 20% zouden kunnen stijgen.