Bitcoin Suisse markeert winst met dubbele cijfers

Bitcoin Suisse Maps Volgende stappen voor vermelding

Zwitserse cryptobanken hebben te maken met groeipijnen

Bitcoin Suisse Eyes Unicorn-status na financiering

 

De cryptocurrency-makelaar vertelde investeerders dat het een winst van dubbele cijfers verwacht voor het jaar, maar gaf aan dat het nog een aantal manieren te gaan heeft om een ​​Zwitserse banklicentie te winnen.

 

Het in Zug gevestigde Bitcoin Suisse verwacht een nettowinst over het hele jaar “misschien in de dubbele cijfers van miljoenen” Zwitserse frank, vertelde het investeerders in een kwartaalupdate van finews.com. De zeven jaar oude start-up, die vorig jaar een winst van 2,4 miljoen Zwitserse frank (2,6 miljoen dollar) boekte, zei dat het de winstgevendheid kan behalen door zwaar te investeren in groei – de belangrijkste prioriteit. fysiek goud kopen kan persoonlijk.

 

De vleziger kwestie voor Bitcoin Suisse is een poging om een ​​Zwitserse banklicentie te krijgen van regulator Finma: “De licentie-inspanningen in Zwitserland en Liechtenstein vorderen en er is een constructieve dialoog met de respectieve regulatoren aan de gang”, schreef het bedrijf in de update. Het maakte geen melding van eerdere verklaringen aan investeerders, dat de licentie waarschijnlijk aan het einde van dit jaar zou arriveren.

 

 

2020 Hoop onderbroken

 

Bitcoin Suisse wil wanhopig de derde goedgekeurde cryptobank in Zwitserland zijn, zo meldde finews.com in september. Volgens verschillende mensen die bekend zijn met de situatie, zal de hoop om tegen november, het oorspronkelijke doelwit, te worden gescreend, waarschijnlijk worden onderdrukt, als gevolg van diepgaander regelgevend toezicht, gedeeltelijk als gevolg van zogenaamde legacy-accounts uit de vroege dagen van zijn bestaan. bitcoin voor beginners is makkelijk.

 

De cryptomakelaar heeft eerder gezegd dat hij zich er niet van bewust is dat oude klanten of activa een obstakel vormen in het regelgevingsproces. De enige andere verwijzing die het in de negen maanden durende update naar het proces maakte, is dat het de kantonnale bank van Luzern, of LUKB, als huislener heeft gekozen. Bitcoin Suisse zei dat LUKB heeft geholpen zijn standaardbankgarantie op te heffen tot 55 miljoen Zwitserse frank ($ 60 miljoen).

 

Publiek gaan

 

De bankvergunning is een van de vele grote projecten die het bedrijf, geleid door voorzitter Niklas Nikolajsen en CEO Arthur Vayloyan, aan dek heeft. Bitcoin Suisse wil volgend jaar een beveiligingstoken aanbieden, of STO, en wil uiteindelijk openbaar worden.

 

Bitcoin Suisse onderscheidt zich van Seba en Sygnum, die als eersten licenties wonnen, als enorm winstgevend, gevuld met ex-grote bankiers (waaronder Nikolajsen en Vayloyan), en heeft duizenden klanten en processen. Het won onlangs ook 45 miljoen frank, onder meer van de Zwitserse bankier Roger Studer, in een financieringsronde.