Hebben insiders aandelen van Whitestone REIT gekocht?

We zien vaak insiders die aandelen opkopen in bedrijven die op lange termijn goed presteren. Helaas zijn er ook tal van voorbeelden van aandelenkoersen die abrupt dalen nadat insiders aandelen hebben verkocht. Dus we zullen bekijken of insiders aandelen in Whitestone REIT (NYSE: WSR) hebben gekocht of verkocht. Aandelen tesla is verdeeld.

 

Wat is kopen met voorkennis?

 

Het is volkomen legaal voor insiders van bedrijven, inclusief bestuursleden, om aandelen in een bedrijf te kopen en verkopen. Dergelijke insiders moeten echter hun handelsactiviteiten bekendmaken en mogen niet handelen op basis van voorkennis.

 

We raden investeerders nooit aan om hun beslissingen uitsluitend te baseren op wat de bestuurders van een bedrijf hebben gedaan. Maar het is volkomen logisch om in de gaten te houden wat insiders doen. Zoals Peter Lynch zei: ‘insiders kunnen hun aandelen om verschillende redenen verkopen, maar ze kopen ze voor slechts één reden: ze denken dat de prijs zal stijgen’. Aandelen kopen op de markt.

 

Bekijk onze nieuwste analyse voor Whitestone REIT

 

De laatste 12 maanden aan transacties met voorkennis bij Whitestone REIT

In de afgelopen twaalf maanden was de grootste aankoop door een insider toen voorzitter en CEO James Mastandrea $ 124k aan aandelen kocht tegen een prijs van $ 12,39 per aandeel. Dat betekent dat een insider graag aandelen kocht boven de huidige prijs van US $ 6,42. Hun mening is misschien sindsdien veranderd, maar het laat in ieder geval zien dat ze zich destijds optimistisch voelden. We letten altijd goed op de prijs die insiders betalen bij de aankoop van aandelen. Over het algemeen is het bemoedigender als ze boven de huidige prijs betaalden, omdat het suggereert dat ze waarde zagen, zelfs op hogere niveaus.

 

 

Terwijl insiders van Whitestone REIT vorig jaar aandelen kochten, verkochten ze niet. Hun gemiddelde prijs was ongeveer US $ 8,98. Ik zou dit als positief beschouwen, omdat het suggereert dat insiders waarde zien rond de huidige prijs. U kunt de transacties met voorkennis (door bedrijven en individuen) van het afgelopen jaar in de onderstaande grafiek zien. Door op de onderstaande grafiek te klikken, kunt u de precieze details van elke insider-transactie zien!

 

Er zijn tal van andere bedrijven waarbij insiders aandelen kopen. U wilt deze gratis lijst met groeiende bedrijven die insiders kopen waarschijnlijk niet missen.

 

Eigendom van voorkennis

Veel investeerders willen graag nagaan hoeveel van een bedrijf in handen is van insiders. Gewoonlijk geldt: hoe hoger het bezit van insiders, hoe waarschijnlijker het is dat insiders worden gestimuleerd om het bedrijf voor de lange termijn op te bouwen. Het lijkt erop dat insiders van Whitestone REIT 5,3% van het bedrijf in handen hebben, ter waarde van ongeveer 14 miljoen dollar. Hoewel dit een sterk maar niet uitstekend niveau van eigendom van voorkennis is, is het voldoende om aan te geven dat het management en kleinere aandeelhouders op één lijn zitten.

 

Dus wat suggereren deze gegevens over Whitestone REIT Insiders?

Het zegt eigenlijk niet veel dat geen enkele insider in het afgelopen kwartaal in Whitestone REIT-aandelen heeft gehandeld. Maar insiders hebben het afgelopen jaar meer trek in het aandeel getoond. Over het algemeen zien we niets dat ons doet denken dat insiders van Whitestone REIT twijfelen aan het bedrijf en dat ze wel aandelen bezitten. Dus hoewel het handig is om te weten wat insiders doen op het gebied van kopen of verkopen, is het ook nuttig om de risico’s te kennen waarmee een bepaald bedrijf wordt geconfronteerd. Whitestone REIT heeft bijvoorbeeld 4 waarschuwingssignalen (en 1 wat een beetje onaangenaam is) waarvan we denken dat je die moet kennen.