Wat is een grafisch kunstenaar

Een visuele vakman is een persoon die verantwoordelijk is voor het conceptualiseren van innovatieve structuren en deze af te bakenen en te actualiseren in een realistische structuur voor verstrooiing in media, bijvoorbeeld print, geavanceerde media, films, levendigheid, verfraaiing van items, bundeling en borden. Een beeldend vakman kan talloze activiteiten uitoefenen, aangezien zijn functie bij een organisatie afhankelijk is van zijn werkprofiel en zijn capaciteit. Zo kan een beeldend vakman in een bevorderende organisatie het profiel krijgen van een publicerende accountmedewerker of een vakman, hoewel een beeldend vakman in een distributiebedrijf kan invullen als kunstenaar of drukkerij.

In gebruikelijke omgevingen is een visuele vakman gelijk aan een bekwame arbeider die visueel materiaal maakt voor afdrukken of een geavanceerde vitrine, en platen maakt die plannen op papier kunnen verplaatsen. In de allernieuwste setting hoeft een visuele vakman in ieder geval geen tijd te verspillen met het maken van platen, omdat pc’s en realistische instrumenten de gebruikelijke, op het werk geconcentreerde hardware hebben vervangen. Zelfs de activiteit van een beeldend vakman heeft een verandering ondergaan. Een vakman maakt niet langer eenvoudig plannen op een bepaalde grens; hij moet ook een bekwame communicator zijn, om met de klanten samen te werken om hun behoeften te begrijpen en zijn gedachten op een legitieme manier te introduceren. Huidige visuele specialisten zouden eveneens administratieve capaciteiten moeten hebben om configuratiegroepen te leiden en de hele onderneming te leiden, van het bedenken van het plan tot het afdrukken van het laatste item.

Een visuele vakman vereist creatieve geest en innovativiteit, maar zou ook een stevige basis moeten hebben in de volgorde van visuele uitdrukkingen en kennis moeten hebben van schaduwsytheses en schaduwplannen, omdat een briljante geplande commercial met botsende tinten door de klant zou worden afgewezen. Een vakman zou ook vaardigheid moeten hebben in het programmeren van frameworks, bijvoorbeeld Adobe Photoshop of Corel Draw om eersteklas plannen te maken. Hedendaagse visuele specialisten zijn veelzijdig en kunnen ook levendige foto’s en opnames maken.

Hoewel visuele ambachtslieden gewoonlijk bedrijfsspecialisten werden genoemd, met de veranderende patronen in de media, werken visuele ambachtslieden ook als fijne specialisten in geautomatiseerde mediacreatiehuizen.